Hoe werkt het

StickyInsights is een online tool waarmee een kijker op zijn eigen computer of mobiele telefoon via een link een video kan bekijken en beoordelen. Het resultaat is zowel een kwalitatieve als kwantitatieve respons. StickyInsights voorspelt daarmee het succes van jouw video's, omdat je vooraf beschikt over het antwoord op de vraag waarom mensen blijven kijken of wegklikken.

Van links naar rechts

Zodra de kijker de te onderzoeken video start kan hij/zij met één knop naar links en naar rechts schuiven. Schuift de respondent naar links dan is hij/zij minder geboeid door de video. Spreekt de video de deelnemer aan, dan schuift hij/zij naar rechts. Het midden is neutraal. Tijdens het bekijken, wordt de video continu beoordeeld. Dat levert een grafiek op met hoogte- én dieptepunten. Als het aantal mensen dat de video beoordeelt groot genoeg is, ontstaat een heel betrouwbaar beeld over de sterke en zwakke punten in de video. Deze grafiek alleen geeft al direct inzicht in waar je de video moet aanpassen om kijkers langer vast te houden. En de mogelijkheden gaan verder.


Schermafbeelding 2018-08-20 om 183019png

Méér dan een grafiek met diepte- en hoogtepunten

Met alleen de grafiek weet je wel waar mensen afhaken of bijzonder geboeid zijn, maar nog niet precies wáárom dat zo is. Daarom is het mogelijk de kijker na afloop ook een aantal vragen voor te leggen als: waarom waardeerde u dit moment als het minst of meest (de kijker ziet deze momenten kort terug), koppelt u deze video aan het merk of heeft u nog aanbevelingen? De vragenronde kan worden afgesloten met persoonsgegevens (leeftijd, geslacht, of hij of zij de boodschappen betaalt en politieke voorkeur).

Met of zonder eigen panel

Als je een video onder een eigen (doel)groep wilt testen, leveren wij alleen de link naar de betreffende video en richten het onderzoek (de vragen) voor je in. Jij stuurt de link door naar wie je wilt of plaatst hem met een oproep op je site of op één van je social kanalen. Iedereen die wil, kan dan meedoen. Wil je grote betrouwbaarheid en een representatief onderzoeksresultaat onder een specifieke doelgroep, dan kan zo'n panel ook door ons geleverd worden. 

De resultaten

Na de sluitingsdatum krijg je de resultaten direct aangeleverd. Naast een grafiek (hoe meer respondenten hoe zekerder de uitkomst) krijg je direct de antwoorden van al de respondenten. Natuurlijk ontvang je ook een beknopte analyse en indien gewenst adviseren we hoe je de uitkomst kunt lezen zodat je gelijk verder kunt met eventuele aanpassingen in de video.

VideoOnderzoek_Screenshotjpg

De uitlegvideo die kijkers te zien krijgen voor ze meedoen aan het onderzoek: